Om hundtrimstugan

Kontakta oss

Din hundsalong i Karlshamn & Karlskrona 

På Hundtrimstugan i Karlshamn och i Karlskrona erbjuder vi pälsvård, foder och tillbehör till hundar av alla raser, färger, former & storlekar. Vi som utför behandlingarna är HundtrimStugans ägare, Lea Vesti-Sekula, diplomerad hundfrisör från England med lång erfarenhet inom yrket, samt Alexandra Kullman och del ägare Ida Svensson som är både diplomerade hundfrisörer.

Lea Vesti-Sekula

Diplomerad hundfrisör med 15 år erfarenhet

Karlshamn & Karlskrona

Jag är en varm och omtänksam person med en passion för hundar och en positiv syn på livet!

Jag flyttade från England till Sverige 2014, med min man, mina två söner och mina hundar, efter att jag hade bott i England största delen av mitt liv.

Jag bodde i London och arbetade som inköpare. Efter några år flyttade jag till en stad som heter Brighton i södra England. Här tränade och studerade jag hundtrimning/klippning och hundars beteende i nästan två år och därefter blev jag diplomerad hundfrisör.

Jag öppnade min egen salong och butik i Brighton 2008 och byggde upp ett populärt och mycket välrenommerat företag med över 500 hundkunder! När vi bestämde oss att flytta till Sverige hittade jag en ny ägare till salongen och den är ”still going strong” med det nya teamet!

I 2015 öppnade jag ett hundtrim hemifrån i Matvik, Blekinge. Sen i 2018 flyttade jag trimmet till en mycket större lokal mitt i  Karlshamn och utökade verksamheten med en hundbutik 🙂

Femton år efter att jag först började min utbildning erbjuder jag din hund all den kunskap och erfarenhet jag har som en kompetent och fullt kvalificerad hundfrisör i både Karlshamn och Karlskrona. Jag arbetar bara med positiva metoder eftersom mitt mål är att hunden ska känna sig nöjd och avslappnad och att det kan vara en trevlig erfarenhet för honom/henne inför eventuella framtida besök.

Ida Svensson

Butiksansvarig och hundfrisör

Karlshamn & Karlskrona

Mig kommer ni att se både i butiken och i trimmet då jag samtidigt som butiksarbetet jobbar som hundfrisör i hundtrimmet. Jag är 27 år gammal och det har funnits hundar i familjen under hela min uppväxten vilket har gjort hund till en självklar familjemedlem. Min första egna hund var en Pomeranian Tik som heter Nessie. Det var med henne min hundträning började. Agility och rallylydnad var det vi startade med. Då hundträningsintresset bara ökade bestämde jag mig för att skaffa Nils, en Australian Shepherd som tyvärr bara blev 4år gammal. Med honom tränade jag sök, rallylydnad och nose work. Blev också en hel del utställningar. Hundarna jag har nu är Border Collien Cicero som är min framtida tävlingshund. Han är nu 2 år och vi brinner för vallning och agility. Finn är mitt nya tillskott, också en border collie. Planen är att tävla även med honom, framför allt vallning.

Jag och min sambo bor i ett hus ute på landet i Trensum. Jag är utbildad till frisör vilket hjälper mig mycket i yrket som hundfrisör. Jag har också tidigare erfarenhet av butiksarbete i zoobutik. Jag är en lugn och trygg människa vilket passar bra i detta yrke.

Alexandra Kullman

Hundfrisör

Karlshamn & Karlskrona

Hej, jag heter Alexandra och jag bor med min lilla mellan pudel Sach.

Några av mina mål med hunden är att ställa ut henne, lära henne både appellspår och viltspår, noswork och lydnad.
Jag har alltid älskat djur och är uppväxt med katter. När jag var liten gick jag på ridskola i många år samt red hos en vän. Jag har även haft både akvarium och kanin.
Jag köpte min första hund för 7 år sedan, som tyvärr fått gå vidare efter sjukdom. Han var en omplacerings hund som var väldigt stressad. Jag lärde mig något enormt om stress både hur det kan visa sig, hur man kan förebygga och hur man ska hantera det på bästa sätt.
Jag har gått på Blekinge naturbruksgymnasium inrikting hund, där vi fick lära oss mycket om bland annat hundens beteende, olika träningsmetoder och testa på massa olika sätt att aktivera en hund.
Sista året på gymnasiumet var jag här på praktik på HundtrimStugan i Karlshamn ett par veckor, och blev erbjuden en lärlingsplats där. Efter ett år som lärling jobbar jag nu som hundfrisör och har gjort det i två år 🙂
Jag älskar att känna att jag gör något vettigt, och det får jag verkligen göra här. Jag vill INTE att en hund ska lyda eller göra som vi säger/vill för att den är rädd, utan för att den VILL.

Moa Håkansson

Hundtrim Assistent

Karlshamn

Jag skulle beskriva mig själv som en väldigt lugn, noggrann och glad person med stor passion för hundar. Hela min uppväxt har jag varit tokig i djur med hunden i fokus då jag växte upp tillsammans med en lite större blandras. Jag har gått på Blekinge Naturbruksgymnasium på hundlinjen där jag fick lära mig allt möjligt om hundar och träna i diverse hundsporter med min ena hund, dvärgpudeln Bosse. Jag har också utökat min familj med storpudelvalpen Lucy som jag planerar att träna med i tävlingslydnad och nosarbete. Vi spenderar mycket tid ute i naturen tillsammans 🙂

Sanna Jonsson

Hundfrisör lärling & butikspersonal

Karlskrona

Jag kommer från smålandsskogarna uppe i Växjö. Men jag flyttade till lilla samhället Fågelmara utanför Karlskrona 2020. Under gymnasiet utbildade jag mig till djurvårdare på nivå 2 på Ingelstadgymnasiet. Under gymnasiet ökade mitt hundintresse enormt mycket. Jag läste extra kurser på gymnasiet inom hundsport och även grundläggande i trim och klipp. Under mitt tredje år på gymnasiet 2020 köpte jag mig min första egna hund. Det blev en Bracco Italiano som är en stående fågelhund. Då började våran resa. Idag tränar vi nästan allt ihop. Draget är en stor favorit hemma men vi går även en del eftersök. Anlagsprovet är godkänt så nu är det bara att sikta in sig på öppenklassen och bli viltspårchampion. Vi tränar mycket annat roligt som rallylydnad, lydnad och även agility. Utöver min Bracco så delar vi hus med två andra hundar som är en wachtel och en blandras mellan jämte/wachtel. Det pågår mycket jakt i huset när hundsäsongen drar igång och även på sommaren i spannmålen. Jag kommer endast att vara i Karlskrona, så mig kommer ni se mycket av.

Kontakt Karlshamn

Tel: 0454-10400

Mob: 072-5889873

info@hundtrimstugan.se

Ronnebygatan 34

37435

Karlsham

Öppettider Karlshamn

Butiken Öppettider

Mån-fre 10-18

Lör 10-14

Trimmet  – Efter bokning

Kloklipp

Mån-Fre 10-18

Lördag 10-14

Bada själv

Mån-fre 15-17

Lör 10-13

Kontakt Karlskrona

Tel:

Mob: 076-0194060

info.kna@hundtrimstugan.se

Bredgatan 6

37132

Karlskrona

Öppettider Karlskrona

Butiken Öppettider

Mån-fre 10-18

Lör  – Stängt tills vidare

Trimmet  – Efter bokning

Kloklipp

Mån – Fre 16.30 – 17.30

HundtrimStugan - Org no. 559141-0856 • Bank Giro. 301-3273 • Godkänd för F-skatt